Leveringsvoorwaarden

Leveringsvoorwaarden 

Prijzen

De prijzen op de website voor nieuwe artikelen worden aangegeven met de ex btw prijs. Alle prijzen voor nieuwe artikelen worden berekend inclusief B.T.W. in de winkelmand wanneer u gaat afrekenen.

Tenzij u een buitenlandse ondernemer bent met een geldig btw nummer, in dit geval wordt de btw verlegd en betaalt de ondernemer de ex btw prijs.
Op de prijzen van tweedehands producten is de margeregeling van toepassing en wordt dus geen BTW gerekend.
Tevens behouden wij ons het recht voor prijzen zonder nadere aankondiging te wijzigen.

Prijswijzigingen zijn ook van toepassing op reeds bestelde goederen.

Onze minimale orders online zijn € 5,00 excl. BTW.

Ideal bestellingen worden automatisch verwerkt en daardoor sneller afgehandeld.

U kunt ons altijd mailen met uw bestelling mocht dit niet lukken.

Artikelen kunnen voorzien zijn van een prijssticker, dit komt omdat we orders ook uit de winkel halen om zo snel mogelijk te kunnen versturen.

Let op: is een regulier model oven speciaal voor u besteld bij de fabrikant, en zegt u de aankoop daarna af? Dan brengen wij 12% van uw aanschafprijs (exclusief BTW) in rekening. Voor op maat gemaakte ovens geldt dit niet, deze zijn NIET te annuleren.

Leveringen/levertijd

Indien voorradig binnen 5 werkdagen tot 2 weken in Nederland en België (feestdagen en vakanties niet meegerekend).

Producten kunnen soms wat vertraging hebben, we informeren u altijd direct per mail als het langer dan 2 weken gaat duren.

Ovens, draaischijven, kleiwalsen en overige producten die via palletvracht verzonden worden kunnen een langere levertijd hebben. 

We sturen een geweigerd pakket of een pakket dat niet aankomt vanwege een adres fout of niet te vinden adres ( denk Frankrijk / Italie / Spanje) niet nogmaals op.

Levertijden worden zo zorgvuldig als mogelijk is aangegeven, levering geschiedt door Mink Keramiek zelf of een extern transportbedrijf. Door een extern transportbedrijf tijdens kantooruren en werkdagen. Door Mink Keramiek op afspraak eventueel ook in het weekend of avonduren. Hieraan kunnen bijkomende kosten verbonden zijn.

Bestellingen via de mail die niet voor de vervaldatum zijn betaald worden automatisch geannuleerd. 

De keuze van de beste en veiligste manier van verzenden wordt door ons bepaald aan de hand van de aard van de bestelde producten. 

Aflevering

Vindt plaats op de begane grond en op een per vrachtwagen bereikbaar adres.

Alle klanten betalen vooraf.

Nadat we uw betaling ontvangen hebben, gaan wij over tot verzending.

Kosten voor het plaatsen van de oven worden altijd berekend tenzij anders wordt afgesproken.

Er kan maximaal een rekening per klant openstaan, we behouden ons het recht voor om een tweede bestelling pas te leveren, als we geen andere openstaande rekening meer hebben.

Uitvoering

Omschrijvingen en afbeeldingen van de artikelen zijn zo nauwkeurig mogelijk weergegeven, hierop kan worden afgeweken als een leverancier dit artikel wijzigt. let op: bij afbeeldingen van meerdere artikelen kan het gaan over

1 betreffend product en niet alle afgebeelde voorwerpen/producten.

Reclaim

Eventuele reclaimes dienen binnen 8 dagen na levering schriftelijk onder onze aandacht te worden gebracht.

Reclaims geven geen recht tot uitstel van betaling.

Mallen die stuk aankomen, desondanks onze extra voorzorgsmaatregelen m.b.t. verpakken, kunt u in de winkel omruilen.

Garantie

2 jaar garantie op alle door ons geleverde nieuwe apparatuur. Dit op vertoon van factuur. Geen garantie op de spiralen van de ovens.
Kittec producten 3 jaar garantie.

Bij ons gekochte tweedehands apparatuur: 3 maanden garantie, tenzij anders overeengekomen. 

Gebreken die het gevolg zijn van onoordeelkundig gebruik, breuk, vallen, demonteren, verwaarlozing of verkeerde materiaalkeuze vallen niet onder de garantie. Ook zijn de elektrische delen, normale slijtage en beschadiging bij vervoer of verplaatsing uitgesloten van de garantie. De garantie dekt niet de verwarmingselementen of defecten veroorzaakt door het hanteren, zoals bijvoorbeeld:

  • Schade veroorzaakt door transportbewegingen (vervoer)
  • Schade veroorzaakt door mechanische effecten tijdens het gebruik 
  • Schade door ongeoorloofde tussenkomst 
  • Schade veroorzaakt door op reacties tijdens de warmtebehandeling (bijv. reducerende atmosfeer of exploderende voorwerpen) 
  • Schade door te hoge temperatuur 
  • Schade door oververhitting van bakmateriaal 
  • Schade door binnendringend vocht 
  • Schade door ondeskundige installatie 

Retourzendingen

U heeft het recht uw bestelling tot 14 dagen na het sluiten van de koopovereenkomst zonder opgave van reden te annuleren. U heeft na annulering nogmaals 14 dagen om uw product retour te sturen. U krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten gecrediteerd. Enkel de kosten voor retour van u thuis naar de webwinkel zijn voor eigen rekening. Deze kosten bedragen circa 6,95 per pakket, raadpleeg voor de exacte tarieven de website van uw vervoerder. Ook bij palletvracht zijn de retourkosten voor rekening van de klant. Let op dat u verantwoordelijk bent voor het goed verpakken van het product om transportschade te voorkomen. Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking aan de ondernemer geretourneerd worden. Om gebruik te maken van dit recht kunt u contact met ons opnemen via info@minkkeramiek.nl. Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van uw retour terugstorten mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is.

Schade (vervoer)

Schade direct bij levering melden bij de vervoerder en daarna aan Mink Keramiek

Controleer het aantal colli die er aangeboden worden en laat een notitie maken indien dit niet overeenkomt.