Over ons

Drijvende kracht achter Mink Keramiek zijn Guido en Rob. Een aantal jaren geleden is Guido begonnen met het opknappen van gebruikte keramiekovens. Inmiddels heeft hij een gevestigd bedrijf in zowel nieuwe- als gebruikte keramiekovens en accessoires met klanten in Nederland, België en daarbuiten. 

Inmiddels wordt Guido enkele jaren ondersteund door Rob. Rob is ingenieur Elektrotechniek en werkt bij een bedrijf waar Industriële elektronica wordt ontwikkeld en geproduceerd. In zijn vrije tijd werkt Rob al 6 jaar in zijn eigen atelier met keramiek. Deze achtergrond als technicus en keramist komt goed van pas bij de reparatie en restauratie van ovens en het adviseren van klanten in het gebruik van de juiste oven en het oplossen van problemen.

In de loop der jaren is een hechte vriendschap ontstaan die ten goede komt aan een goede service en relatie met de vaste- en nieuwe klanten van Mink Keramiek. Van alle markten thuis dus…

Waarom deze samenwerking terwijl er veel aangeboden wordt op Marktplaats?

Juist daarom! 

Bij Mink Keramiek krijgen we regelmatig mensen die een oven op Marktplaats hebben gekocht. Thuisgekomen blijkt die oven het toch niet zo goed te doen als beloofd door de verkoper. Wat we dan onder handen krijgen is vaak levensgevaarlijk en absoluut niet meer bruikbaar zonder gevaar van elektrische schok of brandgevaar. Een oven heeft namelijk onderhoud nodig, ook indien hij al ‘jaren niet meer gebruikt wordt’ en dat wordt veelal vergeten. 

Dit onderhoud betreft vooral niet zichtbare slijtage en defecten die wel degelijk opgelost dienen te worden. Dit kan roestvorming zijn in de aansluitkast, lekstroom door inwerking van zouten uit de klei en glazuren, gescheurde bodems of deksels, controllers die niet meer goed werken, thermokoppels of spiralen die opgebrand zijn, stekkers die niet voldoen aan de hedendaagse eisen enz. Vandaar dat wij begonnen zijn met ovens weer veilig maken voor gebruik. Die doen we door de oven uit elkaar te halen, schoon te maken en onderdelen te vervangen, waaronder relais en spiralen. Na reparatie geven we dan ook garantie voor een goede werking van de oven en kan de keramist weer veilig vele jaren gebruik maken van de oven. 

Bedenk dat een oven temperaturen bereikt van ruim 1200 graden en veelal werkt op krachtstroom. Indien hier wat mis mee is kan dit enorme gevolgen hebben voor de gebruiker. We zijn gewend aan een jaarlijkse APK voor onze auto maar waarom gaan we zo roekeloos om met een oven? Deze bewustwording proberen we bij Mink Keramiek te kweken. Leeftijd van een oven speelt daarbij nauwelijks een rol, gebruik en onderhoud des te meer; soms zien we vrijwel nieuwe ovens die niet meer te herstellen zijn terwijl ovens van ruim 30 jaar oud (of ouder) na een kleine servicebeurt weer jaren mee kunnen.

Service:

Service voor de klant staat hoog in ons vaandel. Zo biedt Mink Keramiek service op locatie. Is er een probleem met een oven dan is het voor de gebruiker vaak een enorme opgave om met deze oven naar de oorspronkelijke leverancier te komen. Mink komt tegen een kleine vergoeding naar u toe en kan vaak het probleem al terplekke oplossen zodat u snel verder kunt met bakken en niet stil komt te staan. Zo worden ook door u aangeschafte ovens op locatie bezorgd tegen een kleine meerprijs. Mink Keramiek beschikt niet over een uitgebreide showroom maar toch de werkplaats van 300m2 bied de mogelijkheid om toch de nieuwe ovens op voorraad en gebruikte ovens te bekijken en uitleg te krijgen, maar daardoor worden de overhead kosten wel laag gehouden wat u als klant ten goede komt. Tel daarbij op de eigen import en transport waardoor u altijd goedkoper uit bent dan elders terwijl de service optimaal is. Zo kunt u zich volledig richten op het werken met keramiek en zorgen wij voor de rest.